Start  ›  Biblioteczka  ›  Oetker, Książka kucharska  ›

Okładka Okładka 
Wstęp 3 - 5 
Ogień 5 - 6 
Pomywanie i sprzątnaie w kuchni 6 - 7 
O użyciu naczyń kuchennych 8 
Pranie 9 
Skrzynka do gotowania 9 - 10 
Obliczenie wydatków kuchennych 10 - 14 
Zestawienie jadłospisu 14 - 23 
Ogólne prawidła gotowania 23 
Nakrycie stołu i zachowanie się przy stole 24 
Zupy 24 - 25 
   a) Zupy mięsne 25 - 26 
   b) Zupy jarzynowe 26 - 27 
   c) Słodkie zupy 28 - 30 
Potrawy z zup 30 - 33 
Grzyby jadalne I, II, III 
Sałaty IV 
Jarzyny 33 - 43 
Grzyby 44 - 52 
Potrawy z kartofli 52 - 56 
Sałaty 56 - 58 
Tłuszcze 59 
Wołowina, cielęcina V, VI 
Wieprzowina, baranina VII, VIII 
Mięso i obchodzenie się z niem 59 - 68 
Ryby 68 - 71 
Drób i zwierzyna 71 - 73 
Sosy 73 - 76 
Zimne sosy 76 
Budynie 76 
   a) Słodkie budynie 77 - 79 
   b) Budynie niesłodkie 79 - 81 
Potrawy z jaj i mleka 81 - 87 
Leguminy 87 - 92 
Napoje 92 - 95 
Zimne napoje 95 
Budynie IX 
Potrawy X 
Nakrycie stołu XI 
Drobne pieczywo XII 
Potrawy dla chorych 95 - 98 
Zużytkowanie resztek pokarmów 98 - 101 
Kompoty 101 - 102 
Konfitury i konserwy 102 - 109 
Aparat do pieczenia "Czarodziej" 110 
Pieczywo, torty, ciasta 111 
Ciasta 111 - 116 
Torty 116 - 121 
Drobne pieczywo 121 - 125 
Pieczywo na smalcu 125 - 126 
Przygotowanie drobiu XIII 
Ciasta XIV 
Torty XV 
Ozdabianie tortów XVI 
Zawartość witamin w środkach spożywczych 127 
Obliczenie kalorji 128 - 129 
Tablica Rubnera - opis 130 - 131 
Tablica Rubnera Tabela 
Spis rzeczy 132 - 136 
Okładka Okładka 






Początek strony.