Start ›
Ulice ›
Arenda Dickmana ›
Oetkerstraße 15/16 ›
Fotografie › Było by bardzo pożądanem, aby każda gospodyni mogła zwiedzić jedną z fabryk Dra A. Oetkera. Rozmiary urządzeń, dobrze obmyślane sposoby wytwórczości, tak jak wszędzie panująca, drobiazgowa czystość, wywierają na każdego zwiedzającego doniosłe wrażenie, które natychmiast zamienia się w nieograniczone zaufanie do wyrobów fabryki. ![]() ![]() ![]() Od Lewej: 1. Skład surowców, z których wyrabiany jest proszek do pieczenia. 2. Sala, w której rozsypywany jest proszek do pieczenia "Backin". 3. Sala, w której mieszany jest proszek budyniowy. ![]() ![]() ![]() 4. Sala, w której rozsypywany jest proszek budyniowy. 5. Sala rozsypywania cukru waniljowego. 6. Sala magazynowa w własnej fabryce tektury. ![]() ![]() 7. Część lokalu wysyłkowego. 8. Dziedziniec zajazdowy. Internet: www.forum.dawnygdansk.pl. II połowa lat 30 XX wieku. ![]() ![]() Fabrik Rückseite - Widok od dziedzińca / Buchhaltung - Księgowość ![]() ![]() Essenzenfüllerei / Essenzenpackerei ![]() ![]() Füllmaschinen / Flüschchenfabrikation ![]() ![]() Handpackerei / Kartonnagenabfüllung ![]() ![]() Maschinensaal / Tischlerei ![]() Pralnia ![]() |